DE BUITENSPELREGELING

De buitenspelregel is een eenvoudig concept, maar het is gemakkelijk voor spelers en lijnwachters om te evalueren. Daarom worden buitenspelbeslissingen regelmatig besproken door experts en op hoogtepunten.

De eenvoudige regel

De simpele regel is dat een speler buitenspel staat als zijn of haar hoofd of voeten voorbij de laatste verdediger zijn en het spel hinderen. Hieronder staan ​​enkele diagrammen om u te helpen de buitenspelregel te begrijpen. In situatie #1 (linksboven) staat de rode speler tussen de laatste verdediger en de keeper. Hij staat aan de verkeerde kant van het veld, zoals hieruit blijkt. Ondanks dat de rode speler de bal achter de laatste verdediger oppakt, staat hij in het tweede scenario (rechtsboven) aanvankelijk in on-side positie. Tegen de bal aanlopen is prima.

Als de bal wordt getrapt en van een verdediger of een paal stuitert, moet deze voor een nieuwe aanvaller vallen die on-side was op het moment dat de bal werd getrapt. Hij mag buitenspel staan ​​wanneer de bal door de lucht vliegt, omdat zijn oorspronkelijke locatie voor dat spel on-side is.

Een aanvaller kan duidelijk buitenspel staan ​​en toch niet worden bestraft als een verdedigende speler die duidelijk balbezit heeft, onjuist passeert en de aanvaller balbezit verkrijgt. Er zijn een paar wetten met betrekking tot buitenspel, wat dit een moeilijk onderwerp maakt onder experts en daarom dringen veel mensen aan op videoscheidsrechters om scheidsrechters te helpen de beste beslissingen op het veld te nemen.

Bij een hoekschop, een inworp of een doeltrap is er geen buitenspel.

Een speler mag niet buitenspel staan ​​terwijl hij op zijn eigen helft of op de middenlijn staat.
Bij het beslissen buitenspel kijken scheidsrechters alleen naar je hoofd en voeten, omdat dit de enige delen van je lichaam zijn die kunnen scoren.

Buitenspelspelers

Buitenspelstaande spelers die zich niet met het spel bemoeien, worden niet bestraft. Wanneer een speler andere spelers blokkeert of een pass-optie lijkt te zijn, wordt de aandacht van verdedigers en keepers afgeleid van de hoofdaanvaller.

Wissels zijn een geweldige manier om het spel te veranderen door een van je spelers van het veld te verwijderen en te vervangen door een nieuwe. Als je ziet dat een van je spelers niet op zijn best presteert, kun je de spelplannen dienovereenkomstig aanpassen. Een speler kan echter niet meer terugkeren naar het veld als hij het eenmaal heeft verlaten. Het is niet nodig om een ​​speler te vervangen door een andere die op dezelfde positie speelt. Als je wilt gaan persen voor een overwinning, schakel dan een verdediging uit en vervang deze door een agressieve speler.
U kunt het spel onmogelijk zonder keeper voortzetten als uw keeper geblesseerd is of een rode kaart krijgt en van het veld wordt gestuurd, dus u moet een veldspeler vervangen voor uw back-up keeper.

De twee soorten vrije trappen zijn indirecte en directe vrije trappen. Vanuit een dode balsituatie kun je met een rechte vrije trap een rechttoe rechtaan schot op doel nemen. Bij de indirecte methode moet je eerst de bal aanraken voordat je naar het doel schiet. Riskant spel, de beweging van een tegenstander belemmeren zonder fysiek contact te maken en grof taalgebruik zijn allemaal overtredingen die kunnen leiden tot een indirecte vrije schop.
Indirecte vrije schoppen worden toegekend binnen het strafschopgebied, wat een ongebruikelijke en zeldzame techniek is voor het toekennen van vrije schoppen. Elke overtreding leidt niet noodzakelijkerwijs tot een penalty. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is wanneer een verdediger de bal terugspeelt naar zijn keeper met zijn handen in plaats van zijn voeten. Als een doelverdediger de bal langer dan zes seconden in zijn handen houdt, mag een vrije schop in het gebied worden gegeven.

Een dropball kan gebeuren als er een blessure op het veld is. Botsingen veroorzaken de meeste verwondingen, die bijna altijd resulteren in een vrije trap of straf. Dit gebeurt niet altijd, omdat de bal halverwege het veld kan zijn voordat de rest van het team het door heeft. In dat geval wordt aanbevolen dat de speler in balbezit de bal uit het spel schopt, zodat de geblesseerde persoon medische hulp kan krijgen. Houd er rekening mee dat dit een gebaar van goede wil is in plaats van een wettelijke plicht, dus verwacht niet dat de speler de bal eruit trapt. Wanneer een van hun eigen spelers gewond is, kan een aanvaller nog steeds voor het doel gaan in de hoop te scoren en tijd vrij te maken om de geblesseerde teamgenoot te verzorgen. Het team dat niet in balbezit was toen de bal uit het spel werd genomen, trapt de bal terug over de middenlijn, zodat het aanvallende team de aanval kan hervatten.